Veselje ob nakupovanju je zagotovljeno

Če vam trgo­vina podari popust v obliki dobro­pisa pri nasle­dnjem nakupu, bi ga šli unov­čit? Morda, če bi bil zne­sek omembe vre­den. Kaj pa bi si mislili ob tem, če vam nekdo bom­ba­stično podari en evro (1 €) in vam sve­tuje, da z njim ukre­pate hitro in na koncu še pokro­vi­telj­sko doda, da bo vese­lje ob naku­po­va­nju zagotovljeno.

Da je neu­rav­no­ve­šen? Da svoje kupce neko­liko pod­ce­njuje? Ali kaj tretjega?

Dvomim, da si trgo­vina, ki ime­tniku svoje kar­tice ugo­dno­sti pošlje tako sme­šen dobro­pis, ki je vre­den MANJ, kot je njih stala izde­lava in poši­lja­nje rekla­mne tisko­vine po pošti, s tem dela uslugo.

No, mogoče pa imajo pedan­tni Nemci učinke izmer­jene; da tak trik resnično na mnoge deluje in se pre­je­mniki res nemu­doma zapo­dijo na unov­če­va­nje bonusa.

Ta članek je bil objavljen v kategoriji nakupovanje.

4 Komentarji

 1. mišo
  Objavljen na 5. april 2011 ob 21:21 | stalna povezava

  a da te imajo za bobra ti pa ni a) neu­rav­no­ve­šeno, b) pod­ce­nju­joče, c) sme­šno, d) kaj tre­tjega … ;)

 2. sandi
  Objavljen na 6. april 2011 ob 07:20 | stalna povezava

  Seveda — meni bi se zdelo šala­baj­zer­sko že samo nasla­vlja­nje: »Spoštovani OBI Bober Bonus Card kupec.« Tujejezičnih trgov­cev, ki s svo­jimi umo­tvori v pre­vo­dih pod­ce­nju­jejo stranke, pa je žal veliko.

 3. sejad
  Objavljen na 6. april 2011 ob 15:24 | stalna povezava

  za 1 EUR se ne splača niti avta prižgat…drugače pa je tak dopis sila pod­ce­nju­joč — ne vem kaj je ta »team« mislil ko je pisal tekst in ob tem pra­zen pro­stor dopol­nil s sliko neu­rav­no­ve­šene zoboz­drav­nice v pokoju, ki komaj čaka, da ti z »obi bober« kle­šči izpuli 6 zgo­raj desno…

 4. sejad
  Objavljen na 6. april 2011 ob 15:26 | stalna povezava

  pa še iz zadnjega dela dopisa se vidi, kakšni ama­terji so:
  nekdo se je na dopis pod­pi­sal (scan lastno­roč­nega pod­pisa), nič pa ne piše kdo je to ter kakšno funk­cijo opra­vlja med »bobri«.
  no, mogoče je pa svi­zec, vragsigavedi…

Komentiraj

Tvoj email ne bo nikoli objavljen ali predan naprej. Nujna polja so označena z *

*
*

Lahko uporabiš te HTML značke in lastnosti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Na tej strani uporabljamo piškotke! Z uporabo te spletne strani se strinjate s pogoji uporabe piškotov na vašem računalniku! Podrobnosti preverite tukaj . x