Je racionalnost nujna za življenje?

»Za to, da si člo­vek pri­skrbi hrano in zato­či­šče ter da zaplodi in pre­živi potomce, ne potre­buje kaj dosti raci­o­nal­no­sti,« se je poša­lil angle­ški psi­ho­log Stuart Sutherland (1927–1998) v eni od prvih polju­dno­znan­stve­nih knjig, ki je z raznih vidi­kov obrav­na­vala člove­kovo navi­de­zno nera­zu­mnost (Irrationality, 1994).

To je uvod v tekst Sandija Kodriča in dr. Sama Ruglja »Je raci­o­nal­nost nujna za življe­nje?« ki je bil obja­vljen kot spre­mna beseda h knjigi Dana Arielyja (Poštena) resnica o nepo­šte­no­sti. Po dogo­voru z založbo UMco je celo­ten tekst zdaj obja­vljen tudi tukaj, na tem blogu.

Obenem smo obi­sko­val­cem bloga zago­to­vili tudi posebni novo­le­tni  20% popust za sple­tna naro­čila knjige do 31.12. 2012.

Knjiga je lepo darilo.

DA, želim naro­čiti knjigo Poštena resnica o nepo­šte­no­sti po posebni novo­le­tni ceni (-20%)
Ta članek je bil objavljen v kategoriji psihologija z značko , .

Komentiraj

Tvoj email ne bo nikoli objavljen ali predan naprej. Nujna polja so označena z *

*
*

Lahko uporabiš te HTML značke in lastnosti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Na tej strani uporabljamo piškotke! Z uporabo te spletne strani se strinjate s pogoji uporabe piškotov na vašem računalniku! Podrobnosti preverite tukaj . x